Paine cu rosii uscate si cimbru

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine cu rosii uscate si cimbru

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin . Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini. In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa . Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit. Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute . Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .

Ingrediente Paine cu rosii uscate si cimbru

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat .

Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere .

Ingrediente:

-0.5 kg faina

-250-300 ml apa

-30 gr drojdie

-sare

-50 gr rosii uscate la soare

-50 ml linguri ulei

-1 lingurita zahar

-2 linguri fruze de cimbru

-1 lingurita boia afumata

Categorii