Paine de casa

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in 1/2 de pahar de apa. Adaugam zaharul si uleiul si incepem framantarea, adaugand inca 2 pahare de apa calduta - jumatate am folosit la dizolvarea drojdiei. Framantam 10 minute adaugand sarea in framantare pana ce aluatul se formeaza si se desparte de bol. Il transferam in alt bol uns cu putin ulei si lasam o ora sa creasca. Pregatim doua tavi pe care le tapetam cu hartie pergament si le ungem usor cu ulei. Impartim aluatul si ii dam o forma de paine lunguiata dupa care il asezam in tavi si lasam pana creste peste tava. Incalzim cuptorul la 200 de grade si il coacem 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Eu l-am stopit cu putina apa si am presarat susan. Usor si gustos.

Ingrediente Paine de casa

1kg de faina

11/2 lingurita de sare

30 gr drojdie proaspata

2 linguri zahar

21/2 pahare apa calduta

4 linguri ulei de masline

Categorii