Paine de secara

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine de secara

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi. Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute. Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade. Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca. Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.

Ingrediente Paine de secara

850 gr faina de secara

40 gr de drojdie

1/4 pahar de ulei de masline

2 linguri de zahar

1 lingura de sare

2 1/2 pahare de apa calduta

1/2 pahar amestec de samburi-samburi de in

de floarea soarelui

de bostan

Categorii