Paine de secara

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine de secara

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa. In oala mixerului se pun fainile cernute se adauga zaharul. Se adauga maiaua si se incepe amestecul, se adauga treptat restul de apa. Se adauga sarea si untul si se framanta cel putin 10 minute pana se formeaza un aluat fraged putin lipicios. Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit aluatul cel putin o ora pana isi dubleaza volumul. Se imparte in doua din fiecare parte, se formeaza o paine care se pune intr-o tava lunguiata ca de chec care a fost unsa cu putin ulei si se lasa sa creasca inca o ora. Se ung painile cu putin ou si se coc la cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade 35 de minute sau pana s-au rumenit frumos. Cine doreste poate adauga seminte in aluat in timpul framantarii. Este o paine gustoasa si sanatoasa foarte buna ptr diabeteci sau ptr cine doreste sa tina dieta.

Ingrediente Paine de secara

300 gr faina de secara

700 gr faina alba ptr paine

50 gr de drojdie proaspata

20 gr de zahar

25 gr de sare

550 ml apa

100 gr de unt topit

Categorii