Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente, fara ulei. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit pana ce aluatul si-a dublat volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua si sa mai framanta cu putin ulei. Se lasa din nou la dospit pana la dublarea volumului, dupa accea se ia o parte si se pune in tigaia in prealabil incinsa si unsa cu putin ulei. Se lasa pana ce devine aramie, dupa aceea se intoarce si procedam la fel. Cand e gata se ia si se infasoara intr-un prosop. Se lasa pana se raceste. ATENTIE, focul aragazului se da la minim..!!!

Ingrediente Paine la tigaie de fonta pe aragaz

1 kg. faina

1cub de drojdie

1 lg. de sare

1 lg.de zahar

500 ml.de apa

2-3 lg de ulei

Categorii