Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim mixerul ca sa amestece componentele si treptat turnam apa pana incepe sa se formeze aluatul adaugam sarea acum si nu inainte ca sa nu faca contact cu drojdia-si lasam mixerul sa framante aluatul 8minute-pana aluatul se formeaza bine - oala mixerului este curata si il acoperim cu o punga de naylon ca sa creasca.Il lasam o ora jumatate sa creasca. Inclazim cuptorul la 200 de grade si cand aluatul a crescut il framantam putin sa scoatem aerul si tapetam 2 tavi cu hartie de copt. Impartim aluatul in 12 bucati si facem painicele dupa dorinta le punem la distanta unele de altele si mai lasam jumatate de ora sa creasca. Le ungem cu ou batut cu putina sare si presaram cu susan - nu este obligatoriu ou se pot stropi cu putina apa si presarat cu susan sau cenusca si tot e bine. Se coc 15 minute la faza de turbo la cuptor sau pana se rumenesc usor. Faina de alac este o faina sanatoasa ptr toti care tin dieta sau sant diabetici sau vor sa manance putina paine-si chiar ptr copii este mai sanatoasa - vedeti in Wikipedia!

Ingrediente Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

1kg de faina de alac cernuta

50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata

2linguri de miere curata

4linguri de ulei de masline

2lingurite de sare

600 ml de apa calduta temperatura camerei

pentru uns 1ou

susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Categorii