Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare. Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte. Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol. Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada. Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender. Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora. Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele. Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului. Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.

Ingrediente Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:

2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci)

inclusiv ardei iuti (atentie aici

pasta trebuie sa fie iute

dar nu peste limita pe care o suportati)

100 ml ulei Unisol

3-4 cepe medii

5 lingurite de sare

5-6 frunze de busuioc

2 foi de dafin

Categorii