Pastrama de berbecut la tigaie

Reteta culinara Pastrama de berbecut la tigaie din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Pastrama de berbecut la tigaie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrama de berbecut la tigaie

 

INGREDIENTE
2 kg pastrama de berbecut 5 catei de usturoi 1 lingurita cimbru putina sare si piepr 2 linguri bune de untura 100 ml vin rosu sec

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura.

Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac deasupra ca sa se imabuse bine, si avem grija sa tot intoarcem carnita, ca sa se patrunda bine.Cand e cam pe jumatate patrunsa si s-a mai redus din zeama lasata, daugam cimbrul,vinul, saram , piperam, razuim si ceilalti 3 catei de usturoi si lasam cu capac pana se ptrunde de tot.

A iesit foarte frageda si aromata.

Am servict-o langa o mamaliguta asezonata cu carnati de casa.

Pofta buna!

Ingrediente Pastrama de berbecut la tigaie

2 kg pastrama de berbecut

5 catei de usturoi

1 lingurita cimbru

putina sare si piepr

2 linguri bune de untura

100 ml vin rosu sec

Categorii