Pastrav la cuptor

Reteta culinara Pastrav la cuptor din categoria Pastrav. Specific Italia. Cum sa faci Pastrav la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrav la cuptor

 

 Pastravul este un peste de apa dulce , deosebit de apreciata . Pentru ca ii plac apele mai reci , montane si puternic oxigenate , are o carne cu gust bun  . In plus se curata foarte usor de oase si astfel este pe placul tuturor . Aceasta reteta este de  inspiratie italiana .  In maximum 30 minute aveti  o cina gustoasa si pot spune echilibrata !!!

 

INGREDIENTE
2 pastravi [ aproximativ 800 gr] 4 linguri ulei masline 4 linguri pesmet alb 4 linguri vin alb 2 linguri otet alb 2 cepe verzi -coditele 2 catei usturoi 1 legatura mica patrunjel legume pentru servit sare piper negru macinat Pestele meu a fost curatat , dar nu de branhii si solzisori . Am scos branhiile . Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in famile amator care il consuma . Se unge pastravul cu otet si se pune deoparte . Tocati marunt coditele de ceapa verde , patrunjelul si usturoiul . Amestecati-le cu pesmet, vin alb , sare si piper . Se obtine un mix nisipos cu verdeata . Sarati si piparati pastravii in interior cat si in exterior . Se ung cu putina zeama de lamie si ulei de masline . Lamaia se feliaza subtire . In fiecare pastrav introduceti cate doua feliute de lamaie si in mod egal mixul cu pesmet si verdeata . Se da tava cu pastravi la cuptor , timp de 25 minute la 220 grade celsius . In ultimele 5 minute , ridicati temperatura la 280 grade pentru a se coace frumos si a obtine o piele crocanta . Serviti pastravii insotiti de feliute de lamie si legumele preferate .

Ingrediente Pastrav la cuptor

2 pastravi [ aproximativ 800 gr]

4 linguri ulei masline

4 linguri pesmet alb

4 linguri vin alb

2 linguri otet alb

2 cepe verzi -coditele

2 catei usturoi

1 legatura mica patrunjel

legume pentru servit

sare

piper negru macinat

Categorii