Pastrav la gratar

Reteta culinara Pastrav la gratar din categoria Pastrav. Specific Romania. Cum sa faci Pastrav la gratar

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrav la gratar

 

      „Sunt mândru să fiu bucătar” – „Rețete de suflet” Sezon de toamnă, sezon de iarnă. Ne-am dus în grădină să coacem vinete. Prea puțin timp pentru a găti și altceva sau pentru a pierde timpul. O idee foarte bună a fost păstrăvul la grătar. L-am asezonat de acasa si l-am servit cu mare pofta la gratar !!!

1 pătrat mare [700 gr] 1/2 lingurita piper cu lamaie 2 catei de usturoi 2 lame 4 linguri ulei de masline sare roșii cherry ardei iuti  Pastravul mare, l-am curatat si spalat. Se macina usturoiul si se amesteca cu sare, zeama de lamaie si putin ulei de masline. Ungeți bucățile de pește pe ambele părți cu acest amestec. La final se condimenteaza cu piper amestecat cu coaja de lamaie. Am împachetat frumos peștele în folie alimentară și l-am dus în grădină. Soțul a copt peștele. La servire am pus si cealalta lamaie langa. L-am servit cu ardei si rosii gasite in gradina.  Cei care nu au condus s-au răcit cu o bere rece de calitate. Celălalt ....  După muncă și recompensă!!! : d Ne-am bucurat de o masă simplă, dar de înaltă calitate și foarte gustoasă !!!

Ingrediente Pastrav la gratar

1 patrav mare [700 gr ]

1/2 lingurita piper cu lamaie

2 catei usturoi

2 lamii

4 linguri ulei masline

sare

rosii cherry

ardei iuti

Categorii