Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Reteta culinara din categoria Pastrav. Specific Italia. Cum sa faci Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

 

  Duminica trecută am fost la aer curat în grădină, ca de obicei. Vecina tocmai venise de la munte, de la parintii ei din Cacova Ierii. O întreabă soțul ei ce are în găleți? El ne spune ca vom vedea!!! După câteva minute mă cheamă la gard și îmi dă o pungă cu patru păstrăvi nazdravani din iazul lor cu apă limpede. Adică cu două ore înainte încă înotau: D. Soțul a curățat păstrăvul și nu s-a oprit să-i laude pentru carnea lor frumoasă și tare. Am pus doi păstrăvi la rece și din doi am pregătit această rețetă pe care o pusesem cu ochii înainte. Multumesc Mariana si David!!!

2 păstrăvi de mare -1.600 Kg 150 gr unt irlandez gras 82% 1 lingurita de cimbru uscat tocat 2 linguri ceapa verde tocata 3 linguri de capere cu saramură 3 linguri de usturoi verde tocat 3 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri migdale 1 lingurita geamandura 3 linguri fulgi de migdale 1 lingurita piper negru ras 2 lamai sare roșii pentru decor Pastravul curatat de solzi si intestine se taie pe ambele parti la o distanta de 2 cm Asezonați cu sare și piper. Frecati bine cu zeama de la o lamaie. Verdeturile se amesteca cu putina sare si se pun in burta pestelui. Păstrați o treime din amestecul de verdeață. Introduceți untul în pește și în tăieturile făcute. Coaceti pastravul timp de 30 de minute la 180 de grade. Se unge pastravul cu putina boia pentru a primi o culoare frumoasa. Se unge cu o pensula de silicon cu sosul de unt format dupa coacere. Se presara deasupra fulgi de migdale. Unele rețete prevăd ca migdalele să fie prăjite într-o tigaie - fără grăsime. Am renuntat la aceasta operatie pentru ca prin coacere migdalele s-au copt oricum. Dam tava de peste la cuptor pentru inca 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa. La servire se presară restul de verdeață și se pun felii de lămâie și roșii pentru decor. Poftă bună !!!

Ingrediente Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

2 pastravi mari -1.600 Kg

150 gr unt irlandez gras 82%

1 lingurita cimbrisor tocat uscat

2 linguri ceapa verde tocata

3 linguri capere in saramura

3 linguri usturoi verde tocat

3 linguri patrunjel verde tocat

3 linguri migdale

1 lingurita boia

3 linguri fulgi migdale

1 lingurita rasa piper negru macinat

2 lamai

sare

rosii pentru decor

Categorii