Pastravi cu lamaie, unt si capere

Reteta culinara din categoria Pastrav. Specific Romania. Cum sa faci Pastravi cu lamaie, unt si capere

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastravi cu lamaie, unt si capere

 

  Cu ocazia Anului Nou, pe masa este nelipsit pestele. Noi am avut pastravi proaspeti . Saracutii, la amiaza miscau si seara sedeau cuminti la tava.  

 

INGREDIENTE
4 pastravi [1,800 kg aprox] 2 lamai 2 linguri capere 1 lingura usturoi granulat 1 pachet de unt 1 ardei kapia rosu 1 legatura patrunjel 1 lingura rasa cu zaatar[condiment cu cimbru ] 1 lingurita boia afumata dulce 1 lingurita piper negru macinat 4 linguri otet -la spalat sare Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa . Sarati si piparati pastraviii in interior si exterior . Patrunjelul verde se toaca marunt impreuna cu kapia ,zaatar, o lamaie si cu caperele . Adaugati jumatate din usturoi si jumatate din untul taiat bucatele . Sarati si piparati aceasta compozitie pe care o introduceti interiorul pastravilor . Pe deasupra pastraviii se presara cu boiaua afumata , restul de usturoi granulat si restul de unt moale . Asezati pestii in tava cu putina apa[ 100ml] Se da tava acoperita cu folie , la cuptor 200 grade celsius , timp de 30 minute . Se scoate folia, se ridica temperatura si se lasa la gratinat inca 10 minute . Pastravii mei au fost marisori , asa cai-am lasat mai mult la cuptor . Se decoreaza pastravii cu felii de lamaie si patrunjel verde . Se servesc calzi cu garnitura preferata si cu mujdei . Noi am avut garnitura de orez si sos de usturoi cu smantana . Pofta buna !!!!!

Ingrediente Pastravi cu lamaie, unt si capere

4 pastravi [1,800 kg aprox]

2 lamai

2 linguri capere

1 lingura usturoi granulat

1 pachet de unt

1 ardei kapia rosu

1 legatura patrunjel

1 lingura rasa cu zaatar[condiment cu cimbru ]

1 lingurita boia afumata dulce

1 lingurita piper negru macinat

4 linguri otet -la spalat

sare

Categorii