Pastrav la cuptor

Reteta culinara Pastrav la cuptor din categoria Pastrav. Specific Franta. Cum sa faci Pastrav la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrav la cuptor

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, deosebita atat prin caramelizarea pastravului in otet balsamic si vin alb, cat si prin povestea frumoasa a unei zile de vara, petrecuta cu fiul meu intr-un parc natural de unde am luat si pestele. Povestea pestelui incepe intr-o insorita zi de vara in care am mers cu fiul meu intr-un parc natural din Nordul Frantei, Domaine de Vendresse, unde am facut picnic, tiroliana, ne-am jucat in aer liber, am vazut un acvariu, am privit bazine transparente unde copiii puteau sa vada cum cresc pestii, se putea pescui liber vreo 4 feluri de pesti. Noi am plecat de acolo cu un exemplar frumos de 1 kg de pastrav somonizat (cu carnea roz) pe care sunt sigura ca ar fi invidios orice bun pescar:).

Ingrediente Pastrav la cuptor

pastrav proaspat

vin alb demidulce

ierburi de provence

rosii cherry

usturoi

dafin

ulei masline

sare de mare

piper proaspat macinat

otet balsamic de calitate

Categorii