Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta
Reteta culinara din categoria Pastrav. Specific Romania. Cum sa faci Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta
Reteta video “Pește la cuptor în hârtie de copt” a lui AlexTeacher m-a inspirat și m-am gândit s-o fac mai în stil propriu. Peştele este unul dintre cele mai benefice alimente, iar păstrăvul are carnea foarte fragedă și gustoasă. Este uşor și simplu de preparat. Îţi ia numai câteva minute să pregăteşti o masă delicioasă şi rafinată, chiar și pentru o cină împreună cu prietenii. O rețetă asemănătoare, de pește (de obicei merlucius sau macrou găseam atunci) în hârtie pergament, făceam când erau băieții mei, mici și-i spuneam „Pește în pijama”, lucru ce-i amuza copios. Foloseam ingredientele pe care le aveam la îndemână, dar era oricum foarte gustos!
Ingrediente Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta
2 păstrăvi filetați
1-2 roșii
1 ardei galben
1 ardei roșu
1 ceapă roșie mică
cimbru, rozmarin sau busuioc pentru aromat untul
40-50 g de unt la temperatura camerei
ulei de măsline
5-6 căței de usturoi
1 lămâie
1 portocală
1 limetă
sare
piper măcinat
1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat (opțional)
mixt de plante aromatice (din producție proprie) pentru aromat peștele