Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Instructiuni de preparare Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe
Ingrediente Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe
Avem nevoie de:
-1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri(congelat)
-150 grame carne de vita macinata
-100 grame telemea de oaie
-2 lingurite za’atar
-2 linguri ulei de masline
-1 ceapa mica taiata marunt
-seminte de pin
-seminte de susan prajite
-seminte de chimin
-1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice
piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata
-sare dupa gust
-1 ou
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac
un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.