Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Reteta culinara Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

 

Suntem in plina actiune, vrem sa punem in camara de toate pentru la iarna, sa ii rasfatam pe cei dragi si pe cei care ne trec pragul cu fel si fel de bunatati. Acum si muraturile nu mai sunt clasice ca acum cativa ani, ne place sa incercam noutati. Asa am facut si eu de aceasta data, am pus pepene rosu cu alte legume la murat, ca sotul a mai mancat pepene rosu si zice ca ii place. Deci, special pentru el, am pus un borcan de proba. Daca o sa le placa, la anul cantitatea va fi mult mai mare.

Ingrediente Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

(Pentru un borcan de 5 litri):

1 pepene rosu de 1 kg

gogonele

castraveti micuti

3-4 crengute de rosii cherry

1 morcov

3-4 catei de usturoi

1 ardei iute

1 radacina mica de hrean

frunze de telina

frunze de hrean

marar uscat

cateva frunze de stejar

apa

sare mare

Categorii