Pepene verde murat (lubenita, harbuz)

Reteta culinara Pepene verde murat (lubenita, harbuz) din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Pepene verde murat (lubenita, harbuz)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pepene verde murat (lubenita, harbuz)

 

Printre alte muraturi, isi fac loc cu succes si pepenii. Am gasit in piata pepeni pentru murat, mai micuti, de la dimensiunea unui mar si un pic mai maricei, cat o portocala sau nuca de cocos. Daca ati avut ghinionul sa cumparati un pepene care nu-i prea copt si nici dulce nu e, nu-l aruncati, murati-l.

Ingrediente Pepene verde murat (lubenita, harbuz)

3 kg pepenei

1 dovlecel

1 morcov

1 gogosar sau ardei gras rosu

1 felie de telina

1 legatura frunze de telina

1 radacina de hrean

2-3 foi de dafin

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita boabe de mustar

2-3 tije de marar uscat

cateva frunze de visin

1 lingura sare si 1 lingura zahar pentru fiecare litru de apa

Categorii