Pepeni verzi murati in saramura
Reteta culinara Pepeni verzi murati in saramura din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Pepeni verzi murati in saramura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pepeni verzi murati in saramura
Pepenii verzi (li se mai spune lebeniță în Ardeal sau harbuz în Moldova) murați în saramură sunt foarte gustoși, iar asezonați cu mere, castraveți și gogonele sunt și mai buni! Din ingredientele de mai jos a rezultat 1 porție (1 butoi de 30 l).
Ingrediente Pepeni verzi murati in saramura
12-13 kg pepeni verzi
1 țelină medie cu frunze
1 kg morcovi
1-2 legături de hrean
10 linguri sare mare neiodată
10 l apă
boabe de piper (facultativ)
1-2 căpățâni de usturoi
1 legătură mărar uscat
1 legătură cimbru uscat
2-3 ardei iuți
1-2 kg mere
1-2 kg castraveți
1-2 kg gogonele