Peste avat cu cartofi- la cuptor

Reteta culinara Peste avat cu cartofi- la cuptor din categoria Peste. Specific Italia. Cum sa faci Peste avat cu cartofi- la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Peste avat cu cartofi- la cuptor

 

Astazi am avut la masa peste avat . Avatul este un peste rapitor de apa dulce ,ca si forma seamana cu crapul dar ca si carne aduce mai mult catre salau . Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean , peste-tiganesc ,valcan sau peste-cu-sapte -nume. M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe un site italian .

Ingrediente Peste avat cu cartofi- la cuptor

1.5 kg avat curatat fara cap

1 kg cartofi noi fierti

4 cepe rosii

4 rosii

4 linguri ulei masline

2 linguri zeama lamaie

1 crenguta cimbru verde

cimbrisor verde

busuioc verde

sare

piper

Categorii