Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul. Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam si pielea de pe ea( optional), apoi o dam prin acest amestec. Untul( 50 g) il topim intr-o tigaie nonaderenta, apoi bucatile de carne pe tragem la tigaie, pe ambele parti. Dupa ca sunt prinse putin, le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald. In untul ramas punem ceapa si gogosarul tocare marunt.Dupa ce devin sticloase , adaugam usturoiul presat, caperele, coaja de lamaie si patrunjelul tocat.Adaugam untul si apoi zeama de carne. Asezonam daca mai este cazul si adaugam in sos toata carnea de curcan, o lasam sa fiarba 30 de minute , iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai presaram patrunjel verde tocat. Cine doreste poate adauga smantana. Piureul de mazare : punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 20 de minute. Cand e gata , raspurnam apa de pe ea , o punem in blender impreuna cu untul, nucsoara , sare si piper. Mixam 1-2 minute si piureul este gata. Servim alaturi de piureul de mazare si orez. Merge bine salata de ardei kapia copti. Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/piccata-de-curcan-cu-piure-de-mazare-si.html

Ingrediente Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

700 g carne de curcan

2 catei usturoi

1/2 gogosar

1 ceapa

1 lamaie

100 g unt

100 g faina

250 ml supa de carne

1 lingura capere

1 ceapa

1/2 lamaie

patrunjel verde

sare

piper

smantana( optional)

- pentru piureul de mazare:

300 g mazare

50 g unt

nucsoara

sare

piper

Categorii