Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

 

 Alimentatia noastra cuprinde proteine diversificate. Toate de la animale crescute in gospodarie. Ar fi pacat sa nu profitam de acestea. Acum i-a venit randul unei bucati frumoase din piept de berbecut .Vinul rosu, zaatarul cu cimbru rosu si rozmarinul au fost perfecte pentru asezonare .

 

INGREDIENTE
1 kg piept de berbecut 1 kg cartofi 4 linguri ulei floarea soarelui 2 pahare vin rosu +2 pahare apa 2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu 2 cepe 2 catei usturoi 2 crengute de rozmarin uscate 1 foaie dafin 1 lingurita chilli 1 lingurita usturoi granulat patrunjel verde sare Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare si tulpinile de la rozmarin . Se fierbe pieptul de berbecut o ora in oala acoperita . Intre timp fierbeti cartofiii in apa cu sare . Acestia dupa fierbere se curata de coaja . Pentru ca erau mici , am pus cartofii intregi in tava . Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior . Cartofii se condimenteaza cu zaatar,sare , restul de rozmarin si usturoi granulat . Deasupra cartofilor se pune pieptul de berbecut care a fost

Ingrediente Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

1 kg piept de berbecut

1 kg cartofi

4 linguri ulei floarea soarelui

2 pahare vin rosu +2 pahare apa

2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu

2 cepe

2 catei usturoi

2 crengute de rozmarin uscate

1 foaie dafin

1 lingurita chilli

1 lingurita usturoi granulat

patrunjel verde

sare

Categorii