Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui). Intr-un bol amestecam mustarul, untul razuit (daca e de la frigider, ca al meu... am uitat sa il scot),apa rece, piperul, busuiocul si oregano pana formam o pasta omogena. Ungem pieptul de pui cu aceasta pasta. Pasul 2: Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii (dar nu pana jos, ca si un evantai). Amestecam usturoiul zdrobit si maruntit cu untul, busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua sau chilly-ul. Ungem fiecare taietura din cartofiori cu acest amestec. Pasul 3: Punem cartofii si pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu sau pana cand consideram ca sunt facuti cartofiorii. Servim ca atare sau cu sos de usturoi.

Ingrediente Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pentru pieptul de pui:

un piept de pui dezosat

2 lingurite de mustar

unt (cat o nuca)

2 lingurite de apa rece

sare

piper

busuioc

oregano

Pentru cartofi:

6-7 cartofiori medii

Un sfert de pachet de unt

2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati)

busuioc

oregano

sare

piper

boia (sau chilly)

Categorii