Placintele pe lespede ale Menucai

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Placintele pe lespede ale Menucai

Am dizolvat drojdia cu zahar si am framintat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura, l-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi am lucrat fiecare mingiuta de aluat in parte : am uns bine masa si miinile cu ulei si am intins aluatul, am pus umplutura, am pliat in 2, am lipit bine marginile si apoi le-am copt pe lespede, la foc mic. Am facut placintele cu brinza dulce si stafide, cu mere aromate si bogate in scortisoara, cu varza calita, piperata din belsug si cu brinza Focsani. Vreau sa va spun ca de cind am fost la Alba Iulia, numai la placinte mi-a stat capul asa ca nu m-am lasat pina nu am probat reteta Menucai si au iesit minunate !

Ingrediente Placintele pe lespede ale Menucai

1 kg faina

60 g drojdie

l lingurita de zahar

2 linguri ulei

sare

apa calda

Umplutura :

mere calite

brinza dulce de vaci

varza calita

brinza Focsani

Categorii