Pui cu sos ca la Buzau
Reteta culinara Pui cu sos ca la Buzau din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Pui cu sos ca la Buzau
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui cu sos ca la Buzau
M-am inspirat din Gaby, o reteta gustoasa care a devenit o reteta de suflet https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-sos-ca-la-buzau-95485.html
1,5 kg piept de pui 10 catei de usturoi 200 ml apă 5 roșii de grădină 150 ml vin alb 120 g unt sare piper Paprika ulei patrunjel verdeIntr-o tigaie sau tigaie adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem la foc mic si cand untul se topeste adaugam carnea (spalata)
Prăjiți-le frumos pe ambele părți, între timp curățați usturoiul și tăiați-l în 2 pe lungime, adăugați peste carne, amestecați și lăsați aproximativ 1 minut, apoi adăugați 1 pahar de apă.
Se potrivește cu condimente după gust, se acoperă cu un capac și se fierbe timp de aproximativ 15-20 de minute.
Intre timp se spala rosiile, se toaca marunt sau se toaca cu robotul sau blenderul ca eu am preferat sa fie pasta.
Dupa ce carnea a fiert se scoate capacul si se adauga vinul, rosiile, boia si se lasa sa fiarba cca 15 minute fara capac.
Am adaugat restul de unt si am ajustat sarea si am amestecat usor pana s-a topit untul, deasupra am presarat patrunjel verde.
Ingrediente Pui cu sos ca la Buzau
1.5 kg copanele de pui
10 catei usturoi
200 ml apa
5 rosii de gradina
150 ml vin alb
120 g unt
sare
piper
boia de ardei
ulei
patrunjel verde