Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Spalati pieptul,il curatati de piele si il taiati in bucati potrivite,unele chiar mai mici.Lasati bucatile de carne la scurs,pe un prosop absorbant de bucatarie.Dupa cae s-a scurs de apa,presarati carnea cu sare si piper si o ungeti cu putin unt,apoi o dati la frigider pentru 10 minute.Intr-un bol,presarati sosul de vin:topiti untul ramas dupa ce ati uns puiul,puneti vin,sare,piper,zahar,otetul si zeama de lamaie si lasati sa fiarba 5 min.La sfarsit adaugati usturoil tocat marunt,ca sa-si pastreze aroma. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pieptul intorcandu-l de pe o parte pe alta,pana capata culoarea aurie.Dupa ce s-a prajit,puneti carnea intr-un vas de Jena si turnati sosul de vin peste ea,.Taiati patrunjelu marunt si il amestecati cu puiul si sosul de vin cu usturoi. Serviti puiul cu paine neagra, prajita sau cu lipie coapta.

Ingrediente Pui cu sos de vin si patrunjel verde

500g piept de pui dezosat

50 ml ulei

100g unt

4-5 catei de usturoi

sare, negru si piper alb

1 lingura zahar

1 lingura de otet aromatic

zeama de lamaie 1

3-4 linguri patrunjel verde

150 ml vin alb

Categorii