Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

Pentru pulpe am folosit un cuptor electric bulgaresc foarte bun care ma scoate intotdeauna din situatii in care am de facut cantitati asa de mari. Am pus pulpele intr-un lighean mare si le-am amestecat cu condimentele, apoi le-am pus in tava cuptorului, am pus ulei peste ele si le-am bagat la cuptor. Cand sunt gata sunt rumenite foarte frumos. In timp ce se faceau pulpele am preparat orezul. Am taiat ardeii capia in patratele mici, iar orezul l-am spalat in mai multe ape (nu este nevoie de ales pentru ca este foarte curat). Am pus orezul la prajit pana ce bobul a devenit sticlos, apoi am pus ardeiul si l-am prajit si pe el putin, dupa care am pus 3 parti si ceva (nu prea mult) de apa, 4 lingurite de secretul gustului, sare si l-am bagat la cuptor. Ardeiul ii va da un gust deosebit orezului.

Ingrediente Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

-3,200kg pulpe superioare de pui

-amestec de condimente pentru friptura de pui de la Kotanyi

-1kg orez Riso Scotti

-4 ardei capia

-Secretul gustului cu 10 legume

Categorii