Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Se spala carnea, se zvanta cu hartie absorbanta si se impregneaza din belsug cu un amestec preparat din ulei de masline, otet, susan si toate celelalte condimente. Se lasa sa se odihneasca la rece in acest baitz minim 15 minute. Eu l-am lasat de dimineata pana putin inainte de pranz. Asezati bucatile de pui pe gratarul special cu capac, la foc mediu, 20 minute. Intoarceti carnea, dati focul mai mare si mai lasati intre 5 si 10 minute pana capata o crusta foarte bine rumenita (crispy :) ) Scoateti carnea pe platou si garnisiti cu feliute de usturoi, de peperoni, frunze de patrunjel, etc. Pofta buna.

Ingrediente Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

1,5 kg carne pui (ciocanele

pulpe superioare

piept

aripi)

3 linguri ulei de masline

1 lingurita boia

1 lingurita usturoi granulat

2 lingurite susan

2 lingurite otet

sare

piper

cimbru

Categorii