Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

Timp de preparare 12 ore si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

Taiem puiul in 4-6 portii, crestam si stropim cu zeama de lamaie si otet. Lasam sa se intrepatrunda la rece, pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, din iaurt, ulei, garam masala, ardeiul iute si sare preparam un sos consistent. Asezam bucatile de pui intr-un vas inalt, turnam sosul de iaurt peste, amestecam bine si lasam acoperit sa se marineze 12-24 ore la frigider. Preparare: Incingem cuptorul la foc puternic. Luam o tava, o acoperim cu folie de aluminiu, o stropim din belsug cu ulei si asezam bucatile de carne, peste care turnam marinada de iaurt. Lasam la cuptor pentru circa 30 de minute, intorcand din cand in cand puiul. Stingem focul si mai lasam 5 minute sa devina crocanta carnea. Servim cu pilaf de orez sau paine Naan. Sfat: daca nu ai garam masala pregatita, o poti inlocui cu 1 lingurita curry, 1 lingurita chimion macinat, putin praf de scortisoara si cuisoare, boia iute si ceva mustar picant. Sugestie: carnea de pui poate fi inlocuita si cu file de peste alb (crap, somn, ton), dar in nici un caz cu carne de miel, vita sau manzat! Recomandare: daca nu ai timp sa pregatesti paine Naan, poti apela si la lipii cumparate din magazinele de specialitate, dar, inainte de servire, incalzeste-le cateva minute in cuptorul incins.

Ingrediente Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

(Acest preparat specific bucatariei Indiei de Nord se prepara in cuptoare speciale Tandoori - de unde si denumirea

incinte care ating temperatura de 300 grade. Cuptoarele noastre clasice nu pot fi incalzite la acest grad

dar

merita sa incercati)

1 pui intreg (mai marisor - 1,5 kg)

2 lingurite garam masala (gasesti reteta pe acest site)

zeama proaspata de lamaie

putin otet de vin alb

300 g iaurt gra

sare

ardei iute rosu maruntit

ulei de floarea soarelui

Categorii