Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper macinat mai mare .Punem piperul pe o folie de aluminiu in strat subtire si apoi tavalim carnea prin acesta.Asezam carnea intr-o tava . Stoarcem zeama de la o lamaie si de la o portocala si turnam peste carne. Daca mai este nevoie putem adauga si putina apa.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la foc pentru circa 40 min dupa care indepartam folia si mai lasam pana cand carnea se rumeneste frumos.Din cand in cand avem grija sa stropim carnea cu sosul din tava. Cand friptura esta gata facuta si frumos rumenita o scoatem pe un platou,lasam sa se racoreasca si apoi putem taia felii potrivite.Sosul din tava il turnam intr-o sosiera si il servim la friptura impreuna cu o garnitura si o salata.

Ingrediente Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

1 pulpa superioara de curcan

circa 50 g piper mozaic

piper macinat

5-6 catei de usturoi

cimbru

ulei de masline

zeama de la o lamaie

zeama de la o portocala

sare

Categorii