Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare

Reteta culinara Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare din categoria Oaie. Specific Italia. Cum sa faci Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare

 

Un alt mod de a prepara o minunată friptură din pulpă de miel! 

 

INGREDIENTE
Pulpă de miel 1 bucată, Ulei de măsline 2 linguri, Lămâie 1 bucată mare sau 2 ai micuțe, Mirodenii (rozmarin, salvie, cimbrișor lămâios, mentă) proaspete câte 2-3 fire, Vin alb demisec 300 ml, Usturoi 1 căpățână, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 3 fire, Ciuperci întregi micuțe champignon cca. 500 g, Miez de anghinare conservată 1 doză, Roșii cherry cca. 250 g, Sare de mare cca. 1 lingură,

Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așează într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se adaugă peste pulpa de miel. Lămâia se spală și apoi se feliază, roșiile cherry se spală și se taie în două, miezul de anginare se scoate din conservă, se scurge de lichid, apoi se adaugă artistic, toate cele de mai sus în tava cu pulpa de miel și vegetale. Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins, neacoperit pentru circa 10 minute pe o parte și alte 10 minute pe partea cealaltă, până se obține o crustă, apoi se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la 200 grade, foc mediu pentru cuptorul cu gaz, cca. 40 de minute. Se mai adaugă un pic de apă, dacă mai este nevoie.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Pulpă de miel cu lămâie, ciuperci și anghinare

Pulpă de miel 1 bucată, Ulei de măsline 2 linguri, Lămâie 1 bucată mare sau 2 ai micuțe, Mirodenii (rozmarin, salvie, cimbrișor lămâios, mentă) proaspete câte 2-3 fire, Vin alb demisec 300 ml, Usturoi 1 căpățână, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 3 fire, Ciuperci întregi micuțe champignon cca. 500 g, Miez de anghinare conservată 1 doză, Roșii cherry cca. 250 g, Sare de mare cca. 1 lingură,

Categorii