Pulpa de porc cu sos de portocale

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpa de porc cu sos de portocale

Garnitura: Cartofii noi (bine spalati) se fierb in coaja in apa sarata si se pun la cald, pana la servire. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se taie batoane si se fierb 10 minute, sa ramana usor crocanti. Se pun in putin unt, intr-o tigaie si se adauga miere de albine. Se prajesc usor, doar sa se formeze o crusta. La fel si rosiile cherry, se prajesc intregi la foc iute, cu putin otet balsamic. Se dau deoparte si se sareaza si se pipereaza. Funzele de salata se amesteca cu un dressing facut din ulei (doua treimi) suc de portocale (o treime) sare si piper. Pulpa de porc. Carnea bucata intreaga se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare, la care se adauga cojile de la legume, foi de dafin, usturoiul in coaja, coriandru boabe si legatura de patrunjel intreaga. Se fierbe pulpa la foc mic, acoperita, pana cand carnea este moale. Se scoate din supa si se lasa la scurs si sa se tempereze. Portocalele se curata de coaja cu ajutorul unei ustensile de curatat cartofi,ca sa sa se ia doar partea galbena, nu si coaja alba. Portocalele se desfac in felii si se oparesc un minut, in apa fiarta. Apoi se curata de coaja alba, atat cat se poate, nu e nevoie sa insistati. Se taie portocalele in cuburi sau bucati mari. Intr-o tigaie mare, se pune putin unt si miere de albine,si se trag putin portocalele,apoi se lichiorul de portocale sa se evapore alcoolul.Se fierbe usor adaugand cate o cana de suc de portocale. Sa se formeze un sos ca o smantana subtire. Adaugati apoi smantana de gatit si mariti flacara sa scada rapid si la final, restul de otet balsamic. Lasati sa scada la nivelul unui sos subtire cu bucatele de portocala in el. Baconul afumat se taie felii, apoi se taie fasii foarte subtiri. La fel coaja de portocale. Se topeste baconul intr o tigaie fierbinte, se adauga si coaja de portocala felii si putina miere de albine, sa rezulte niste fulgi crocanti si lipiciosi. Carnea fiarta si zvantata, se unge cu putina miere si se da la cuptor 10 minute sa se rumeneasca. Apoi se feliaza. Servire: Pe farfurie, se asaza: carne feliata, alaturi 3 cartofi noi fierti, stropiti cu unt topit. De asemeni, putina salata si cateva batoane de morcovi si pastarnac. Se pune sos fierbinte peste carne si cateva fasii crocante de bacon si coaja de portocale.

Ingrediente Pulpa de porc cu sos de portocale

10 portii

2 kg pulpa porc

2 kg portocale

30 de cartofi mici,noi

100 gr unt

100 gr bacon afumat

1 l suc de portocale natural

100 ml lichior de portocale

300 gr rosii cherry

500 gr salata verde mixta(diferite frunze)

50 ml ulei de masline

200 gr miere de albine

200 smantana de gatit

sare

piper

coriandru boabe

frunze dafin

5 catei usturoi

2 bucati morcovi

2 bucati mari pastarnac radacina

1 legatura patrunjel verde

30 ml otet balsamic

Categorii