Pulpa frageda de miel la cuptor

Reteta culinara Pulpa frageda de miel la cuptor din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Pulpa frageda de miel la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpa frageda de miel la cuptor

 

Aceasta este cea mai fragedă și delicioasă friptură de miel pe care am pregătit-o vreodată. Carnea este moale și se topește în gură. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de pe blogul Savori Urbane. "retete pascal"

1 pulpă de miel Marinada 1: sare piper boia dulce 3 linguri ulei de masline Marinada 2: 150 g muștar clasic 1 lingura miere sare 1 lingura condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc 2 catei de usturoi zeama rasa si coaja de la ½ lamaie

Ștergeți bine pulpa de miel cu un prosop de hârtie și puneți-o într-o tavă. Se presară cu sare, piper și boia și se freacă bine. Stropiți uleiul și masați-l bine. Înveliți tava și lăsați-o la rece peste noapte (minim 8-9 ore).

marinada 2 Intr-un bol amestecam mustarul cu sucul si coaja de lamaie, mierea si ierburile uscate si cei 2 catei de usturoi macinati. Amesteca bine. Unge pulpa de miel pe ambele părți cu marinată de muștar. Înfășurați capătul osului cu folie, astfel încât să nu se ardă. Se lasa tava cu friptura 2-3 ore pe masa din bucatarie pentru a ajunge incet la temperatura camerei inainte de coacere. Acoperiți cu folie de aluminiu pentru a nu atrage muștele. Nu puneți niciodată carnea luată direct din frigider în cuptorul încins! Preîncălziți cuptorul la 160 - 170 C (medie pentru gaz). Turnați 2 căni de apă în tigaie și acoperiți friptura cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins. Verificați după o oră și jumătate de coacere și dacă este necesar turnați o cană de apă în tavă și acoperiți-o din nou cu folie. După alte 60 de minute, scoatem folia de aluminiu care acoperea tava și ridicăm temperatura la 190 C în ultimele 30 de minute. Adăugați o cană de apă în tigaie. Trebuie avut grijă să nu se piardă tot sosul din tigaie pentru că se va arde din cauza mierii. Scoateți tava din cuptor și acoperiți toată tava cu folie de aluminiu curată, fără a o închide ermetic. Friptura trebuie să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de servire.

Serviți cu garnitura preferată. Am pregatit cartofii in friteuza cu aer cald.

Ingrediente Pulpa frageda de miel la cuptor

1 pulpă de miel

Marinada 1:

sare

piper

boia dulce

3 linguri de ulei de măsline

Marinada 2:

150 g muștar clasic

1 lingură de miere

sare

1 lingură condimente uscate: cimbru, oregano, busuioc

2 căței de usturoi

zeama și coaja rasă de la ½ de lămâie

Categorii