Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga morcovul, telina ,ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa fie patrunsa carnea.Morcovul,telina si ceapa nu se vor arunca,se pot folosi la supa,la pilaf etc... Carnea se va aseza in tava,se adauga foile de dafin, cuisoarele,condimente dupa gust,se toarna vinul amestecat cu otetul de la arpagic ,arpagicul,se completeaza cu zeama de carne(in care au fiert pulpele)si se introduce la cuptor la foc mediu pana se fragezeste si se rumeneste frumos...Din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava si daca este cazul se va mai completa cu putina zeama de carne...

Ingrediente Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

2 kg pulpe curcan dezosate

600 g arpagic murat(se gaseste si in comert la borcan)

Condimente :4-6 cuisoare,3-4 foi de dafin,sare,piper macinat,piper boabe,cimbru si tarhon macinat

150 ml vin alb amestecat cu cca 100 ml otet in care a fost murat arpagicul

un morcov, felii de telina si o ceapa

Categorii