Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15 minute.Intr-un vas topim grasimea si prajim carnea pe toate partile, apoi o acoperim cu supa, ii punem un capac si o lasam sa fiarba bine, la foc potrivit. Pregatim galustele taind cuburi chiflele pe care le punem intr-un castron mai mare.Taiem ceapa verde si gogosarul cubulete.Tocam patrunjelul verde. Intr-o tigaie non- aderenta topim untul si uleiul si tragem ceapa la tigaie. Punem ceapa cu grasime cu tot peste cuburile de chifle. Ouale le batem bine , adaugam sare si lapte si apoi le turnam peste cuburile de chifle. Daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, adaugati pesmet si lasati asa 15 minute sa absoarba tot lichidul. Din compozitie formam bile( galuste) avand mainile umezite in apa.Punem la fiert apa cu sare, cand aceasta clocoteste , reducem focul si adaugam galustele, pe care le lasam sa fiarba pina se ridica deasupra, cam 20 de minute.Amestecam de vreo doua ori in ele. Cand sunt fierte , le scoatem cu o spumiera si le tinem la cald. Intre timp am pregatit si sosul vanatoresc .Dupa ce am curatat si spalat legumele le fierbem in apa cu sare la foc potrivit , pina sunt fierte toate legumele. Le dam apoi prin blender impreuna cu supa de carne si le punem din nou pe foc cu o frunza de dafin si o lingura cu mustar amestecata cu lingura cu faina, amestecam avand grija sa nu faca cocoloase. O lingura cu zahar o caramelizam si punem peste ea 3 linguri de apa si lasam sa fiarba pina se topeste zaharul. Adaugam zeama de lamaie vinul si bulionul sau rosiile taiate si fierte.Eu am pus bulion.Gustam sa vedem daca trebuie sare sau piper. Servim friptura alaturi de cate 3-4 galuste bavareze si sosul vanatoresc. Aveti putin de munca cu acest fel de mancare, dar credeti-ma ca merita ! Pofta mare sa aveti !

Ingrediente Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

-pentru friptura :

1 kg carne pui- pulpe

1 lingura untura( sau doar ulei)

sare

piper

boia

200 ml supa pui

-pentru galuste bavareze:

3 chifle de 1 zi

80 g pesmet

2 oua

70 g unt

2 linguri ulei

1 ceapa mica( 2 verzi)

1/3 gogosar

patrunjel verde

200 ml lapte

sare

piper

nucsoara

-pentru sos vanatoresc :

2 morcovi

1 telina mica

1 radacina patrunjel

1 ceapa

50 g unt

3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii)

1-2 linguri zeama de lamaie

200 ml supa de carne

1 frunza dafin

1 lingura zahar

50 ml vin alb

1 lingura mustar

1 lingura faina

3 linguri apa

sare

piper

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl