Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

1)Pt. aluat: Amestecã apa, untul, fãina si sarea. Frãmântã bine. Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt. 2)Pt. cremã: Fierbe laptele. Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet laptele fierbine. In fiecare formã, se pune o bucatã de aluat(pe care l-am intins cu sucitorul, si am decupat rotunduri cu paharul), care se vor umple cu crema de cocos.Se dau la cuptor la 200ºC, pt. cca 30 min. Reci se scot din forme, se servesc pudrate cu scortisoarã :) Aceste "Queijadas" se fac de sute de ani,sunt originare din localitatea Sintra, cel mai des se fac cu brânzã proaspãtã sau urdã, de acolo si numele de "queijadas", vine de la "queijo" = brânzã. Poftã bunã!

Ingrediente Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Aluat pt. cca 12 forme mici:

100 ml apã

50 gr. unt

280 gr. fãinã

un vârf cutit de sare

unt pt. uns formele

Crema:

150 ml lapte

100 gr. fulgi de coco

300 gr. zahãr

3 ouã

scortisoarã pudrã

Categorii