Red velvet cheesecake

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Red velvet cheesecake

Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim, nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine. Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte. Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine. Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu incepeti sa turnati din mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu. Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu. Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore. Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.

Ingrediente Red velvet cheesecake

pt baza neagra de biscuiti:

- 150 gr unt nesarat

- 300 gr biscuiti cu cacao

- 2 pachete biscuti Oreo

pt. umplutura

500 gr crema de branza

200 ml smantana lichida

6 lg zahar pudra

4 oua

6 linguri faina

90 gr ciocolata alba (o tableta)

1 varf cutit colorant pudra

1 lgta extract vanilie

pr ornat

ciocolata alba

zmeura

sos ciocolata neagra

Categorii