Ridichi murate in otet / PIckles
Reteta culinara Ridichi murate in otet / PIckles din categoria Muraturi. Specific Franta. Cum sa faci Ridichi murate in otet / PIckles
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ridichi murate in otet / PIckles
Adaugati aromele dorite: boabe de piper, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc. Culoarea exterioara a ridichilor se va dilua in marinada dar se va colora pe interior. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html
2 legături de ridichi 1 morcov 1 l de apă (800 ml poate fi suficient) 20 g sare de mare ardei sichuan rozmarin proaspăt 80 ml otet alb organicSterilizați borcanele și capacele la cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute.
Curățați și spălați ridichile. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați.
Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcov.
Un borcan l-am facut doar cu ridichi si celalalt cu un amestec de morcovi si ridichi.
Pregătiți saramura amestecând apă, oțet și sare de mare. Aduceți saramura la fierbere.
Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramură fierbinte.
Închideți borcanele ermetic și întoarceți-le cu capacul în jos.
Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat. Se lasă la înmuiat la întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere. Pastrare: o luna buna la frigider.
Culoarea ridichilor va fi diluată în marinată. Se potrivesc foarte bine în salate sau ca garnitură la o friptură. Sunt mai frumoase taiate in 2 pentru ca au fost colorate in interior.
Păstrați borcanul la rece după deschidere.
Ingrediente Ridichi murate in otet / PIckles
2 legaturi de ridichi
1 morcov
1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
20 gr de sare marină
piper de sichuan
rozmarin proaspăt
80 ml oțet alb organi