Rosii umplute cu carne tocata si orez

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rosii umplute cu carne tocata si orez

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei. Intre timp se spala orezul si se adauga peste ceapa calita cu putina apa. Se adauga 2 lingurite de baza pentru mancaruri (delikat). Rosiile se spala si taie capacelul, dupa care se scoate miezul cu o lingurita, avand grija sa nu rupem coaja. Jumatate din miezul rosiilor se adauga peste amestecul de orez si se lasa sa scada pana se umfla bine orezul (sa fie al dente), apoi lasam la racit bine. Amestecam carnea cu orezul si adaugam un ou, condimente si patrunjel (dupa gust). Daca mai este necesar mai adaugam sare. Luam fiecare rosie si o umplem cu amestecul de carne si punem capacelul. Asezam bine intr-un vas de yena. Rasturnam si cealalta parte de miez de rosii (eu l-am fiert putin pana a scazut si s-a facut ca un sos) si putina apa, sa fie cam de un deget in vas. Ii punem capacul si introducem la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna !

Ingrediente Rosii umplute cu carne tocata si orez

11 rosii potrivite

o cana de orez

500 gr carne tocata din pulpa de porc

3 cepe potrivite

3 linguri de ulei

1 ou

condimente pentru carne tocata

patrunjel

2 lingurite baza pentru mancaruri

sare optional

Categorii