Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul si ardeii ii tai cubulete. Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii. Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie. Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute. Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos. Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.

Ingrediente Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

1 buc de carne de porc

de pe burta

de cca 1 kg

250 g carne tocata

1/2 ceapa rosie

150 g ciuperci

1 morcov fiert

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

sare

piper macinat

250 ml zeama de varza

2 l apa

1 lgt piper mozaic boabe

3 seminte de cardamon

1 lgt cimbru uscat

50 ml ulei

Categorii