Rulada de porc cu sos pikant de prune

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar; Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele blendate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute; Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege; Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor; Curatati ceafa de porc; Despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos; Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper; Amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata; Peste ea adaugati prunele afumate; Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara; Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia; Incingeti uleiul de masline in tigaie, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei in tigaie; Stingeti cu vinul rosu si adaugati-o intr-o tava de cuptor; Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l in tava; Stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti-o intai cu folie de copt si apoi cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade timp de 3 ore; Odata gatita, serviti-o cu sosul pikant, incalzit putin in prealabil si chives tocat; Pofta buna !

Ingrediente Rulada de porc cu sos pikant de prune

Ceafa de porc &ndash 1,2 kg

Carne tocata vita &ndash 400 g

Prune afumate

fara samburi &ndash cca 8-9 buc

Chimen macinat &ndash 2 lingurite

Cardamon macinat &ndash ½ lingurita

Ghimbir macinat &ndash ½ lingurita

Ceapa rosie &ndash 1 buc

Chives &ndash 9-10 bete

Vin rosu demisec &ndash 150 ml

Anason stelat &ndash 2 buc

Ienibahar boabe &ndash 4-5 boabe

Menta proaspata &ndash 4-5 frunze

Amidon de porumb &ndash 1 lingurita

Miere &ndash 1 lingurita

Fresh de lamaie &ndash 20 ml

Prune proaspete

coapte &ndash 4-5 buc

Ardei iute &ndash 1 buc

Sare si piper &ndash dupa gust

Extra:

Vin rosu dulce &ndash 50 ml

Unt &ndash 25 g

Ulei de masline &ndash 3 linguri

Cimbru proaspat &ndash 2 crengute

Boia dulce &ndash 1 lingurita

Usturoi &ndash 3 catei

Apa &ndash 2 pahare

Folie de aluminiu

Folie de copt

Categorii