Salată de sfeclă roșie

Reteta culinara Salată de sfeclă roșie din categoria Muraturi. Cum sa faci Salată de sfeclă roșie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată de sfeclă roșie

 

Am pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă.  

 

INGREDIENTE
5 bucăți sfeclă roșie (aprox 3 kg), 4 linguri oțet, 400 ml apă rece, 2 lingurițe sare, 4 linguri zahăr, 4 lingurițe hrean ras

Ingrediente:

Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum verifici cartofii (să nu fie nici prea moi, nici tari).

Scoți pe o tavă și lași la răcit.

Decojești și tai, după plac. Eu am pregătit în două castroane: sfeclă tăiată bețișoare, respectiv sfeclă dată pe o răzătoare cu model.

Amestecul îl poți pregăti direct în vasul în care ai ras sfecla sau în borcane. Adaugi zahăr, oțet, sare și apă, dar și puțin hrean ras, guști și verifici. Mirodeniile menționate pe lista de ingrediente eu le-am împărțit în cele două castroane, însă fiecare adaptează după gust.

Transferi în borcane și pui capacele.

Le păstrezi la frigider.

Se obțin: 2 borcane de 720 ml

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/salata-de-sfecla-rosie.html

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=znFALYGmRLg

Ingrediente Salată de sfeclă roșie

5 bucăți sfeclă roșie (aprox 3 kg),

4 linguri oțet,

400 ml apă rece,

2 lingurițe sare,

4 linguri zahăr,

4 lingurițe hrean ras

Categorii