Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

 

Potrivită la orice fel principal, recomandată și în stări gripale.

 

INGREDIENTE
6-7 bucăți sfeclă roșie 200 ml oțet 9% 250 ml miere de albine 1 lingură sare grunjoasă 1-2 bucăți de hrean

Punem sfecla pe o tavă acoperită cu hartie de copt și o coacem în cuptorul încins la 180 de grade, pentru cca. o oră. Când intră furculița ușor în bucata de sfeclă, este semn că s-a copt și putem opri cuptorul.

Se lasă să se răcească, curățăm coaja ( operațiune ce se realizează foarte ușor )și se toacă cubulețe.

Hreanul se curață de coajă și se mărunțește în robot sau de rade pe răzătoarea mică.

Pentru dressing se amestecă într-un bol oțetul, sarea și mierea până obținem un lichid omogen.

Intr-un castron încăpător se amestecă cubulețele de sfeclă, hreanul și sosul de miere și oțet.

Se umplu borcanele cu sfecla și se presează usor. Se completează cu sosul până umplem borcanele și capsăm.

Păstrăm în cămară sau beci.

Ingrediente Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

6-7 bucăți sfeclă roșie

200 ml oțet 9%

250 ml miere de albine

1 lingură sare grunjoasă

1-2 bucăți de hrean

Categorii