Salau en papillote cu harissa si legume

Reteta culinara din categoria Salau. Specific Romania. Cum sa faci Salau en papillote cu harissa si legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salau en papillote cu harissa si legume

 

  Aceata tehnica de gatire  -en papillote este facila si sanataoasa. De obicei gatesc peste folosind impachetarea in hartie de copt .En papillote [ in pachet -in franceza], reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste, pui si legume, impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia). Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime. Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE
500 gr salau proaspat 6 linguri ulei masline 1 lingurita cu varf condiment harissa [https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/] 1/2 lingurita boia afumata 1/2 lingurita piper cu lamie 1/2 lingurita oregano uscat maruntit 2 lamaii 6 buchetele de broccoli 2 cartofi mari 1 morcov 1 gogosar patrunjel verde sare

Hartie de copt pentru impachetat

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii. Pestele portionat se condimenteaza cu harissa, p[iper cu lamaie, oregano. sare si se amesteca cu zeama de la o lamaie si cu restul de ulei . Pregatiti trei bucati de hartie de copt . Pe fiecare hartie distribuiti in mod egal mai intai legumele si apoi salaul condimentat . Se impacheteaza totul in hartie si se rasucesc capetele dedesupt[ ca in imagine ]. Pachetele cu peste se aseaza in tava si se dau la cuptor timp de 30 minute la 205grade [ coacere 3d] Salaul, gogosarul si broccoli se gatesc mai repede in 20 minute, dar trebuie timp sa se patrunda si cartoful+ morcovul . Veti observa ca pachetelele se umfla de la umiditatea din interior . Asa ca pestele si legumele se vor gati frumos si sanatos la aburi . Puteti servi pachetele direct pe farfurie . Daca aveti musafiri , va fi o surpriza . Cand sunt desfacute te intampina olfactiv , mirosul aromat si picant . Puteti aseza continutul pachetelor pe farfurie si decora cu lamaie , patrunjel si gogosar proaspat . Asta depinde de timp si cat de foame va este :D !!! Pofta buna !!!!

Ingrediente Salau en papillote cu harissa si legume

500 gr salau proaspat

6 linguri ulei masline

1 lingurita cu varf condiment harissa [https://www.paradisulverde.com/blog/harissa-condimentul-in-flacari/]

1/2 lingurita boia afumata

1/2 lingurita piper cu lamie

1/2 lingurita oregano uscat maruntit

2 lamaii

6 buchetele de broccoli

2 cartofi mari

1 morcov

1 gogosar

patrunjel verde

sare

Categorii