Salau la cuptor

Reteta culinara Salau la cuptor din categoria Salau. Specific Romania. Cum sa faci Salau la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salau la cuptor

 

  Pestele proaspat este bun preparat cat de simplu . Va iesi oricum delicios . Pentru ca sunt in perioada ,, fara plita "' salaul va lua drumul cuptorului .  

 

INGREDIENTE
1.5 kg bucati salau proaspat 6 linguri ulei masline 2 lamai 1 caciulie usturoi 1 /2 lingurita fulgi chilli 1/2 lingurita piper rosu boabe sare codite de ceapa verde Feliile de salau proaspat se pun inmtr-un vas de Jena termorezistent . Nu mai scriu despre curatarea , spalarea si portionarea pestelui pentru ca sunt scutita de aceasta . Sotul meu se ocupa de aceste operatiuni . Pestele se sareaza , se stoarce zeama de la o lamaie deasupra si se condimenteaza cu fulgi de chili si boabe de piper rosu . Printre bucatile de peste se distribuie cateii de usturoi curatati si taiati mai marunt . Turnati deasupra uleiul de masline si dati tava la cuptor timp de 30 minute . Am folosit putin mai mult ulei de maslina ca de obicei pentru ca salaul este unpeste rapitor cu carnea ferma si mai uscata [fara grasimi] . Cand pestele incepe sa se rumeneasca este gata . Pentru prospetime presarati deasupra codite de ceapa verde sau frunzulite de patrunjel . Salaul se serveste cu felii de lamaie cat este cald .

Pofta buna !

Ingrediente Salau la cuptor

1.5 kg bucati salau proaspat

6 linguri ulei masline

2 lamai

1 caciulie usturoi

1 /2 lingurita fulgi chilli

1/2 lingurita piper rosu boabe

sare

codite de ceapa verde

Categorii