Sandvici cu vinete si ardei

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sandvici cu vinete si ardei

Se coc ardeii pe flacara sau in cuptor, sub gril, si se acopera cu un servet de bucatarie sau se baga intr-o punga de plastic. Se curata vanata si se taie felii - pe lung -, care se prajesc apoi pe ambele parti in uleiul incins. Se adauga sare si piper si, cand sunt aproape prajite, se pune in tigaie si catelul de usturoi curatat de coaja si se prajeste intreg impreuna cu feliile de vanata. Se curata ardeii copti, se taie in patru si se indeparteaza semintele si nervurile. Se prajeste painea in toaster (prajitorul electric) sau intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime). Usturoiul se preseaza si se incorporeaza in maioneza, impreuna cu sarea si piperul. Se ung doua felii de paine prajita cu maioneza, se pun deasupra feliile de vanata, branza telemea taiata si ea felii si, la sfarsit, sferturile de ardei copt. Celelalte doua felii de paine se ung si ele cu maioneza si se aseaza peste ardei, cu partea unsa in jos, dupa care se taie fiecare sandvici in doua.

Ingrediente Sandvici cu vinete si ardei

Ingrediente (pentru 4 portii): 2 ardei grasi rosii

1/2 vanata mica

2 lingurite ulei de masline

sare

piper proaspat macinat

1 catel de usturoi

4 felii paine alba

4 lingurite maioneza

100 g telemea de oaie.

Categorii