Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

Reteta culinara Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte din categoria Pastrav. Specific Romania. Cum sa faci Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

 

 Pai de la cine sa inveti sa prepari saramura cu peste, daca nu de la Bucatarasi de pe malul Dunarii ? M-am indragostit de saramura de peste urmarind retetele postate de Ina :https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-caras-7719.html, Dya https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-biban-67714.html sau Vero-Closca https://www.bucataras.ro/retete/saramura-de-salau-9060.html. Le multumesc pentru aceste retete sanatoase si gustoase.

Ingrediente Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

2 pastravi [1 kg]

2-3 linguri ulei masline

2 rosii

1 ardei rosu

2 lamai

2 cepe

2 foi dafin

2 lingurite ardei jalpaneo rondele [ murat ]

2 linguri otet cu gust de tarhon

1 lingurita piper boabe

1 lingurita rasa cimbrisor uscat

6 catei usturoi

sare

busuioc verde

patrunjel verde

1.5 l apa

Categorii