Saratele din faina de secara cu seminte

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam. Adaugam apa si amestecam pana se formeaza aluatul si il acoperim si il dam la frigider ptr 30 de minute. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade - intindem un pergament pe plansa si luam jumatate din aluat pe care il intindem pe pergament pana la 1/2 de cm grosime - trebuie sa fie foarte subtire. Ungem aluatul cu ou sau albus si presaram seminte din abudenta si trecem cu sucitorul peste aluat ca semintele sa intre in aluat. Transferam pergamentul cu aluatul pe tava si il taiem fasii dupa dorinta dupa care il coacem 8-10 minute pana se rumeneste frumos. Cand s-a racit le transferam intr-o cutie care se inchide ermetic. Sunt gustoase, usor de facut si dietetice.

Ingrediente Saratele din faina de secara cu seminte

3 pahare faina de secara

1/2 pahar ulei de cannola

2 pahare de quaker

1 lingurita de sare

1/2 lingurita de praf de copt

apa

Pentru topping:

1 ou sau albus de ou batut

2 pahare amestec de seminte (floarea soarelui

seminte de bostan

susan,mac etc)

Categorii