Scovergi

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Scovergi

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm. Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei. Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

Ingrediente Scovergi

150 gr. iaurt (smitina)

2-4 oua

1-2 linguri ulei

150 gr. zahar to

un praf de sare

2- 3 linguri esenta de rom

coaja rasa de la o lamiie

1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu

400 - 500 gr. faina

gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita

ulei pentru prajit

zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

Categorii