Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
Reteta culinara Sirop de ridiche neagra cu miere de albine din categoria Sirop / Compot. Specific Romania. Cum sa faci Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
Ridichea negra este o radacinoasa cu un continut bogat in zaharuri, vitamine A,B,C, celuloza, uleiuri volatile si substante minerale ca magneziu, sulf, calciu. Cel mai frecvent ridichea neagra se consuma in stare proaspata in diferite tipuri de salate, acest mod de preparare oferind si cantitatea maxima de substante benefice organismului uman. Din cele mai vechi timpuri ridichea neagra se foloseste insa cu succes la tratarea indigestiilor si tusei. Mai recent s-a descoperit ca ridichea neagra este folosita si la detoxifierea sistemului digestiv, a ficatului, la stimularea functionarii vezicei biliare, la ameliorarea bolilor si dereglarilor cardiace, la tratarea anemiei, a afectiunilor tiroidei, reumatism, sinuzita, alergii alimentare. Insa, dupa cum se tratau si vechii greci, ridichea neagra cu miere de albine intervine activ in ameliorarea tusei. Sursa: http://www.miere-bucovina.ro/ridiche-neagra-cu-miere-de-albine.html
Ingrediente Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
1 ridiche neagra
2-3 linguri miere de albine (de rapita am folosit eu)