Sirop din flori de soc la rece

Reteta culinara Sirop din flori de soc la rece din categoria Sirop / Compot. Specific Ungaria. Cum sa faci Sirop din flori de soc la rece

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sirop din flori de soc la rece

 

Am tot cercetat diverse rețete de preparare a siropului de flori de șoc rece, fără prea multe bătăi de cap și am venit cu rețetele Lenei , mulțumesc pentru explicațiile pas cu pas. Așa că am eliberat butoanele. Cel mai important a fost să cumpărăm ingredientul principal din zone nepoluate: Așa că am apelat la prietenii noștri din Țărăncuța din România, https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania  . Așa că am făcut o plimbare cu motocicleta într-o duminică frumoasă să culeg șoc, salcâm și mac;)  Am găsit cele mai fine flori de șoc, atâtea mâini harnice au umplut cei doi știuleți (valize!) ai motocicletei cu flori. Am destulă materie primă atât pentru rețete noi, cât și pentru cele clasice, sirop de flori de șoc și șocdulceata de flori.   Gata cu poveștile, succes! 😉

Apa filtrata aprox. 2000 ml, zahăr tos aprox. 2000 g, flori de soc aprox. 40 bucăți mari (aprox. 1000 g), Lămâi 1000 g, (aprox. 8 bucăți medii). Extra: cuișoare pentru fiecare sticlă rezultată, este considerat un conservant natural!

Florile de soc daca le culegem dupa ploaie si din zona nepoluata nu trebuie spalate, pentru ca se pierde polenul cel mai valoros.

Daca le-ati primit dintr-o zona necunoscuta, atunci puneti-le usor intr-o strecuratoare si treceti usor sub un jet de apa rece, avand grija sa nu pierdeti floricelele de pe crengute.

Spălați bine lămâile cu apă rece și bicarbonat de sodiu, eventual chiar opărite, cu apă și bicarbonat de sodiu, dacă nu aveți de unde să cumpărați lămâi netratate.

Apoi curățați, aveți grijă să lăsați partea albă pe lămâie. Am folosit un cuțit special pentru citrice, dar puteți folosi o răzătoare fină.

Se incinge apa filtrata, avand grija sa nu o fiarba, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet.

Se adauga coaja rasa de lamaie si sucul de la lamai curatate, se amesteca pana se incorporeaza si apoi se lasa siropul obtinut la racit.

Dupa ce siropul s-a racit complet se adauga florile uscate, scurse de apa, se amesteca, se acopera si se lasa la racit 1 zi.

A doua zi se amesteca si se lasa la frigider cca. 3-4 zile pentru a-și lăsa aroma bună.

Dupa timpul de macerare se strecoara siropul obtinut intr-un vas curat, mai ales pentru siropuri, dulceturi, se pune pe foc si se fierbe maxim 5 minute dupa ce incepe sa fiarba.

Se pune siropul în sticle sterilizate (spălat și dat la cuptor la 100 g, aproximativ 10 minute!), Se sigilează și se păstrează în cămară sau subsol.

Creșteți și multă răbdare, rețeta în sine nu este complicată, doar un curs lung! ;)

Ingrediente Sirop din flori de soc la rece

Apă filtrată cca. 2000 ml, Zahăr tos cca. 2000 g, Flori de soc cca. 40 de bucăți mari ( cca. 1000 g), Lămâi 1000 g, (cca. 8 bucăți medii). Extra: cuișoare pentru fiecare sticlă rezultată, este considerat conservant natural!

Categorii